Ingredienser til en økologisk middag for 5 voksne
Øko kød
- 1000 g økologisk limousine ungdyr mellemskært
Suppeurter:
- Løg
- Gulerødder
- Bladselleri
Frikasse grøntsager:
- 10 små nye økologiske gulerødder
- 1 bundt nye økologiske løg
- 1 økologisk sommer blomkål
- 1 økologisk spidskål
Sauce:
- 100g økologisk smør
- 5 spsk. Økologisk mel; evt. majsmel
- ca. 7 dl bouillon fra kødet
- ¼ piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kom kødet i saltet vand; lad det koge op, og skum. Gør dette 3 gange.
Når du har skummet 3 gange, så tag kødet op 4. gang og skyl det under vandhanen.
Gør gryden ren for urenheder.
Kom kødet tilbage i gryden og dæk med vand samt tilsæt salt og suppeurter.
Når kødet er mørt efter ca. 2 timer, hvor det har simmeret, kan du tage kødet op.
Smid suppeurterne væk.
Herefter koger du alle grøntsagerne i suppen.
Lav evt. blomkålen til buketter, og lad gulerødderne blive som små hele gulerødder.
Pas på grøntsagerne ikke bliver kogt for meget. Der skal være bid i dem.
Imens de koger laver du en lys sauce i en stor gryde.
smelt smørret og kom melet i. Der røres godt rundt i gryden. Kom suppen i lidt efter lidt mens det piskes ud i smør og melmassen.
Forsæt til saucen har en god konsistens. Kom piskefløde i og smag til med salt og peber.
Kom alle grøntsagerne og kødet i saucen, og vend forsigtig rundt.
Tilsæt evt. friskt persille.
Servering
Lad retten blive i gryden og server en dejlig kold rosé vin til.
Server evt. et stykke brød til.
Vi har øko mellemskært småkød af limousine ungdyr i vores økoshop. Her kan varen lægges i kurven.