• Gå direkte til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Skip to footer
  • Økologi
    • Økologisk mad
    • Fordele med økomad
    • Øko vareudvalg
    • Øko kød opdræt
  • Øko madvarer
    • Økologisk kød
    • Økologisk ost
    • Økologisk kolonial
  • Økobutik
  • Opskrifter
    • Mad af øko frilandsgris
    • Mad af øko ungdyr
    • Lav-selv-mad og andet
  • Om os
    • Begivenheder
    • Kontakt
    • Find vej med GPS
    • Nyhedsbrev
  • E-vilkår
    • Bestilling
    • Udbringning
    • Leveringstider og bestillingsfrister
    • Levering i Aarhus
    • Afhentning i butik
      • Forhandlere – øko kød
  • Dyrevelfærd
    • Dyrevelfærd – sommer
    • Dyrevelfærd – efterår
    • Dyrevelfærd – vinter
    • Sofari
  • Nyheder
  • Shop
  • Varegrupper
  • Kurv
    • Kasse
    • Min Konto
  • Levering
    • Aarhus

Johannesminde

Økologisk kød online og i butik

Du er her: Forside / Opskrifter / kalvefrikasse fra Johannesminde

kalvefrikasse fra Johannesminde

Ingredienser til en økologisk middag for 5 voksne

Øko kød

  • 1000 g økologisk limousine ungdyr mellemskært

Suppeurter:

  • Løg
  • Gulerødder
  • Bladselleri

Frikasse grøntsager:

  • 10 små nye økologiske gulerødder
  • 1 bundt nye økologiske løg
  • 1 økologisk sommer blomkål
  • 1 økologisk spidskål

Sauce:

  • 100g økologisk smør
  • 5 spsk. Økologisk mel; evt. majsmel
  • ca. 7 dl bouillon fra kødet
  • ¼ piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Kom kødet i saltet vand; lad det koge op, og skum. Gør dette 3 gange.
Når du har skummet 3 gange, så tag kødet op 4. gang og skyl det under vandhanen.
Gør gryden ren for urenheder.

Kom kødet tilbage i gryden og dæk med vand samt tilsæt salt og suppeurter.
Når kødet er mørt efter ca. 2 timer, hvor det har simmeret, kan du tage kødet op.
Smid suppeurterne væk.

Herefter koger du alle grøntsagerne i suppen.
Lav evt. blomkålen til buketter, og lad gulerødderne blive som små hele gulerødder.
Pas på grøntsagerne ikke bliver kogt for meget. Der skal være bid i dem.

Imens de koger laver du en lys sauce i en stor gryde.
smelt smørret og kom melet i. Der røres godt rundt i gryden. Kom suppen i lidt efter lidt mens det piskes ud i smør og melmassen.
Forsæt til saucen har en god konsistens. Kom piskefløde i og smag til med salt og peber.

Kom alle grøntsagerne og kødet i saucen, og vend forsigtig rundt.
Tilsæt evt. friskt persille.

Servering
Lad retten blive i gryden og server en dejlig kold rosé vin til.
Server evt. et stykke brød til.


Vi har øko mellemskært småkød af limousine ungdyr i vores økoshop. Her kan varen lægges i kurven.

  • Småkød af mellemskært, 600 g

    84,00 DKK inkl. moms
    Tilføj til kurv

Primær Sidebar

Find varer og indhold her

Kontaktinfo

Johannesminde
Boesvej 11
8660 Skanderborg

8652 4104
2617 4104

tine@johannesminde.dk

Johannesminde logo - økologi, opdræt og butik

Tilmeld nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbrev ud 1-2 gange pr. måned. Til tider oftere, hvis vi har relevant information.

Tilmeld dig nyhedsbrev her
BEMÆRK at linket åbner et nyt vindue.

Footer

Åbningstider

Åben:
10-16 tirsdag
13-18 onsdag
13-18 torsdag
13-18 fredag
10-14 lørdag

Alle helligdage lukket.

Find vej til vores butik

Vi holder til i Boes tæt ved Skanderborg

Boesvej 11
8660 Skanderborg

Se kort og kørevejledning her

Kontakt og bankinfo

I butikkens åbningstid
8652 4104
2617 4104

Udenfor butikkens åbningstid
tine@johannesminde.dk

Vores bankoplysninger er følgende: Bank: Sydbank
Reg.nummer: 7110- Kontonummer: 0002453124

Relevante sider

Plan for frisk fersk kød
Se Elite Smiley
Få nyheder i din indbakke
Nyhedsbreve - oversigt
Blog-indlæg - oversigt
Sider - oversigt (sitemap)

Følg med her

  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Vimeo
  • YouTube

CO2 neutralt website

CO2 neutral websted og webshop hos Johannesminde

© Copyright 2016 Johannesminde · All Rights Reserved · Powered by Workingwebshop.com